Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моята поезия и нещата,които са близо до моята душа!
Автор: djina Категория: Поезия
Прочетен: 78278 Постинги: 42 Коментари: 20
Постинги в блога от Май, 2011 г.

 

Едно от нещата, които най-много вбесява една жена, е да се превърне в даденост. Закъсняваш за уговорката, защото си се залисал пред телевизора, не купуваш любимия й десерт, след като те е помолила няколко пъти сутринта преди работа, не й обръщаш внимание, когато ти говори... Нямаше да го направиш, когато я сваляше в началото, нали? Тогава си съвършен, обръщаш внимание на всеки детайл, изненадваш я без повод, слушаш всяка нейна дума и я познаваш повече от самата нея. Не спираш да показваш колко много значи за теб. След като обаче вече е в ръцете ти, малко по малко всички тези жестове ти се виждат ненужни и уморителни. Цветя се купуват само по празници, а изненадите се превръщат в общи планове. Грешка!Когато аз започна да се чувствам даденост за един мъж, просто губя интерес и търся друг, за който не съм даденост. Знам, че не е правилно. Но нима вие сте съвършени? Ужасява ме мисълта да ме забелязват по-малко от интериора на стаята. Ужасява ме мисълта да правя секс само на леглото, в спалнята, вечер, на загасени лампи. Вътрешно побеснявам, когато вместо да види как изглеждам в новото ми секси бельо, мъжът до мен ми казва, че имам пъпка или да се обличам, че да не настина. Обвързаният мъж с времето заприличва на бавноразвиващ се, на който трябва да му се изкрещи в лицето, за да схване за какво иде реч.

 

 И тогава жените започваме с фасоните. Ставаме криви и вечно недоволни. Започвате да се оплаквате пред приятелчетата как все нещо ни има, а не се замисляте, че за да сме като буреносни облаци причината е именно във вас. И въпросът „какво пак съм направил?“ определено не помага!

 

Толкова ли е трудно да останете по-дълго влюбени? Рутината обхваща и нас, но ние никога не ви караме да се чувствате като кучето, което трябва да получи дневната доза галене и вечерната разходка, за да мълчи и да не иска. Нямаме нужда от родителска загриженост. Имаме нужда от страст, спонатанност и адреналин в една връзка!Разликата между дългогодишно обвързаната жена и дългогодишно обвързания мъж е, че обичащата жена не спира да се старае за партньора си. Тя не се оглежда за чуждо, не спира да се старае да е красива, на спира да мисли как да го накара да се чувства добре до момента в, който не се почувства за даденост.  Тогава търси вниманието ти и, ако не го получи, е способна на крайни мерки, за да я забележиш – фасони, скандали, раздяла, изневяра. Само че, когато се усетиш, че трябва да направиш нещо, тогава може да е късно. Защото някой друг е започнал от начало. Тя знае, че моментът да я приеме за даденост е далеч. И тайно се надява той никога да не настъпи.

 

А ти, колкото и да я виниш каква е неверница, си я загубил много преди тя да отиде при другия. Защото си я приемал за даденост. Затова простичко те съветвам: НИКОГА не прави тази грешка, ако си с жена, която истински обичаш. Странно защо мъжката обич в един момент заприличва на бащината, а при някои по-егоисточни екземпляри заприличва на нищо.

 

свалено от нета

image
Категория: Тя и той
Прочетен: 3708 Коментари: 1 Гласове: 6
Последна промяна: 14.05.2011 09:20
01.05.2011 15:48 - На дъното

Когато си на дъното потънала,

и слънцето за теб е тъй далече,

 тогава виждаш колко си изгубила,

 но може би е късно вече!

 

Тогава плачеш и крещиш,

 тогава силно съжаляваш,

 че повече ти няма да грешиш

 кълнеш се, искаш, обещаваш...

 

 Но прошка той не ще даде,

 а да поискаш даже те е срам,

 защото нямаше сърце,

 унищожи любовният ви храм!


Категория: Поезия
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: djina
Категория: Поезия
Прочетен: 78278
Постинги: 42
Коментари: 20
Гласове: 225
Архив
Календар
«  Май, 2011  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031